Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги този звук дали ще е от ролка?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги този звук дали ще е от ролка?

Сега записах с телефона шума бихте ли споделили дали е от ролка или от нещо друго.

И ако е, коя по-точно.. подвижна неподвижна..

http://www.youtube.com/watch?v=jXNJi...ature=youtu.be
    Without heart we would be mere machines

Може да е, махаш ремъка и проверяваш ролките, и ремъка погледни ако не си го сменял скоро.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Ремъка съм го сменял скоро заедно със Амортисьора и шайбата на коляновия вал и предполагам е някоя ролка има ли някъде в форума описан начин как се сваля ремък, че до сега не съм правил тази манипулация.

Comment

Първоначално публикувано от kudev Покажи съобщение
        Ремъка съм го сменял скоро заедно със Амортисьора и шайбата на коляновия вал и предполагам е някоя ролка има ли някъде в форума описан начин как се сваля ремък, че до сега не съм правил тази манипулация.
        Хващаш ремъка с ръка и го теглиш нагоре към теб, ще видиш коя ролка "мърда", мърдащата ти е обтяжната ,разхлабваш я и ремъка вече е вън.
        Само помни посокити от къде минава ,после да не се чудиш .
        Ако греша нещо ,да ме поправи някой ,че и аз не съм го свалял ,а само съм гледал един приятел ,ама то с гледането и кучето ......
        156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Я провери като включиш климатика променя ли се звука.
          Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

С климатик и без климатик все същия е звукът

Comment

На мен ми се струва на звук от ремък,но може и ролката да се чува....
              Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

Аз затова питах дали ремъка е сменян, но уви е сменян. Проверяваш обтяжната ролка, паразитната, на климатика.
                По вероятно е обтяжната да не опъва ремъка добре и оттам да се чува.
                Скоро сменях моя пистов ремък и имаше варианти. Сложих такъв на Бош, който да е по-стегнат с една идея.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                  Аз затова питах дали ремъка е сменян, но уви е сменян. Проверяваш обтяжната ролка, паразитната, на климатика.
                  По вероятно е обтяжната да не опъва ремъка добре и оттам да се чува.
                  Скоро сменях моя пистов ремък и имаше варианти. Сложих такъв на Бош, който да е по-стегнат с една идея.
                  Това, че е сменян не значи, че няма да свирука. Аз моя го свалях два пъти в един ден - нямаха Денсо и взех някакъв измислен Гудиър - след това го свалих, върнах го, доставиха Денсо и всичко се успа.
                  AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kudev Покажи съобщение
                    Сега записах с телефона шума бихте ли споделили дали е от ролка или от нещо друго.

И ако е, коя по-точно.. подвижна неподвижна..

http://www.youtube.com/watch?v=jXNJi...ature=youtu.be
                    Колега,когато го оправиш сподели какъв е бил проблемът.И аз имам същият проблем,но на мен ми казаха в сервиза че е ролката на динамото(демпферна шайба).
                    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

При мен свиреше ремъка...смених го с такъв на Бош и заспа цялата работа. Просто преди да сменя да провери ролките и те така. Да не е сложен по-голям ремък нещо и да не опъва хубаво?!
                      sigpic

Comment

Това свирене не е от ремък, а от ролката на компресора и няма много значение натоварен ли е или не
                        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                          Това свирене не е от ремък, а от ролката на компресора и няма много значение натоварен ли е или не
                          Ако говориш за ролката на климатика има значение..
                          Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

аз имах точно такова свирене и се оказа ролка но ролката не БЕШЕ прецакана,а самата ролка(голямата ролка паразитна май се води) ми опираше в капака за агренажа щото нямах всички болчета,при мен се оказа това
                            Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
                            Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

колега при мен се случи същото и се оказа ремък,най лесния начин е да го погледнат в някои сервиз имат една течност с която го пръскат и ако е ремък спира да свири на момента.
                              156 SW 1.9 jtd

Comment

Working...
                              X